PRESENTATION

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Var och när  bildades Peterson & the Sideburns?
Bandet bildades i Söderköping, februari 1997.
 
 
Hur gick det till?

Det hela började på Å-caféet i maj -96. Efterfesten till StorÅ-festivalens var i full gång med mycket folk och fritt jam för gästerna. Peterson, Robert och två andra musiker jammade några låtar ihop. Peterson och Robert, som aldrig tidigare hade spelat tillsammans, fick mersmak och idén om ett eget band föddes.

Idén grodde vidare och senare på hösten -96 tillfrågades Mikael och Fredrik om de vill ta hand om basen respektive gitarren. Båda blev nyfikna och tackade ja. Redan första repet i februari sattes några låtar och stämningen var på topp. Alla kände att man ville träffas igen.

Vid andra repet hängde Jesper med Robert till replokalen, de hade tidigare spelat tillsammans. Jesper tog med sig keyboarden och den sista pusselbiten var nu på plats. Bandets profil blev nu svängig rock ’n’ roll med ett fett hammondljud och ibland kryddat med piano.

Peterson & the Sideburns första sättning var därmed komplett och alla var helt överens om att det var coverlåtar man skulle satsa på.

 
 
När ägde bandets premiärframträdande rum?
Peterson & the Sideburns uppträdde för första gången på stora scenen på populära StorÅ-festivalen 18 maj 1997. Alltså exakt ett år efter att idén hade fötts.
 
 

Jaha, hur gick det sen då?

Våren 1998 fick Jesper ett erbjudande från dansbandet Avalon om att bli heltidsmusikant, vilket han inte kunde tacka nej till. Ersättare blev då Carl Flemsten som alltid ställde upp när bandet behövde hjälp.

När Carl sedan flyttade till Örebro letade Peterson & the Sideburns på nytt efter någon som kunde fylla tomrummet bakom keyboarden. 2001 korsades vägarna med musikern Ulf som då blev medlem i bandet. 2007 var det dags för ett nytt ansikte bakom orgeln, duktiga organisten Sebastian Grönvall som hoppade in och hjälpte till när det behövde.

November 2007 bestämde bandet och gitarrist Fredrik Alho sig för att gå skilda vägar. Ny strängbendare blev gitarrvirtousen Daniel Vestergren. 2008 valde Sebastian att leva på musiken och började då att spela med populära och rikskända bandet DUOJAG. Sommaren 2008 hoppade nästa musikant in bakom tangenterna - Håkan Lindholm var namnet och han blev då ordinarie i bandet.

Adventsrock 2009 blir Håkans sista gig. Efter mycket velande bestämmer han sig för att satsa på egen musik. Redan i mars 2010 står mycket duktiga Sanna Fogelby bakom keyboarden och gör sin livedebut på Bifrost MC i Norrköping, och därmed var bandets nuvarande sättning på plats!

 
 
Vad spelar ni för musik?
Vi har en inriktning mot svängig, hårdare rock från slutet av 70-talet och blandade svenska hits från 70-00. Exempel är låtar av Whitesnake, Kiss, Midnight Oil, Deep Purple, Nationalteatern och Magnus Uggla.
 
 
Vilka ställen lämpar sig bäst att spela på för Peterson & the Sideburns?
Vi passar in att spela på rockklubbar, pubar, företagsfester, privatfester, allmänna tillställningar, festivaler, etc. Med andra ord överallt där det finns glada människor som gillar party.
 
 
Okej, tack så mycket, är det något Ni vill tillägga?

Ja, läs gärna mer om vilka som spelar i bandet under rubriken ”Bandet” och glöm heller inte att ladda ner ett smakprov av hur vi låter under rubriken ”Lyssna”. Tack själv för en trevlig pratstund! See you at next gig…